Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 25-07-2016 14:40:45
Geldzaken & Recht

Forensenbelasting 2 maal het volledige jaarbedrag betalen

Het ziet ernaar uit, dat de betreffende gemeente de spelregels vastlegt en handhaaft:


onder de naam forensenbelasting kan door een nederlandse https://nl.wikipedia.org/wiki/gemeente_%28bestuur%29" target="_blank">gemeente een https://nl.wikipedia.org/wiki/belasting_%28fiscaal%29" target="_blank">belasting worden geheven van natuurlijke personen die - zonder dat zij in de gemeente het https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=hoofdverblijf&action=edit&redlink=1" target="_blank">hoofdverblijf hebben - gedurende een belastingjaar meer dan negentig maal https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=nachtverblijf&action=edit&redlink=1" target="_blank">nachtverblijf in die gemeente hebben gehouden.


uitgezonderd van de belasting zijn onder meer natuurlijke personen die als verpleegde of verzorgde in een inrichting tot https://nl.wikipedia.org/wiki/verpleging" target="_blank">verpleging of https://nl.wikipedia.org/wiki/verzorging" target="_blank">verzorging van zieken, van gebrekkigen, van hulpbehoevenden of bejaarden, meer dan negentig dagen van dat jaar een gemeubileerde https://nl.wikipedia.org/wiki/woning" target="_blank">woning beschikbaar houden (artikel 223 gemeentewet).


voor het antwoord op vragen als wie geldt als de belastingplichtige, wat het voorwerp is van de belasting, wat het belastbare feit is, wat de https://nl.wikipedia.org/wiki/heffingsgrondslag" target="_blank">heffingsmaatstaf is en het tarief, dient de belastingverordening van de betreffende gemeente te worden geraadpleegd (artikel 217 gemeentewet).