Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 27-07-2016 20:50:36
Huishouden & Energie

Dubbelzijdige tape verwijderen

Al die spullen die het zacht maken en deels oplossen is niks, smeert nog verder uit.

denk er eens aan hoe ze kauwgom van tegels verwijderen. door te bevriezen. nou zult u waarschijnlijk geen stikstof in huis hebben, maar wellicht wel diepvrieselementen of van die zakjes die je kunt verwarmen of bevriezen. 

leg zo'n diepgevroren zak of element erop, minuut of tien dan is die tape keihard en dan met zo' krabber als ik al noemde voorzichtig eronder steken.

stapeltje in de vriezer en wisselen.

nog even een aanvulling. u hebt het over dubbelzijdige tape, maar daarvan is het papier juist altijd heel eenvoudig te verwijderen, want dat is in principe ook de bedoeling. dus het moet een ander soort tape zijn.

maar als het u lukt om die bovenste papier (?) laag eraf te krijgen, dan kan men die gemene plaklaag soms verwijderen juist met zo'n zelfde plaklaag. dus dan met een stuk tape steeds op een stuk wat vaszit drukken en dan eraf trekken. stukje voor stukje. succes.