Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 29-07-2016 19:06:49
Huishouden & Energie

Inspectie huurwoning.

Hangt er een beetje vanaf in wat voor woning u zit. als u een huis of appratement heeft waar er nog 40 anderen van in de straat staan, dan kunt u gewoon de deur dicht houden als u echt niemand in uw huis wilt hebben. het is dan meestal een steekproef en de mensen die opendoen daar doen ze het dan mee. ze hebben 1 representatieve woning nodig om de rest van een keurmerk te voorzien. ik heb zo vaak van die brieven gekregen, dan weer voor asbest, dan weer voor leidingen controleren. nooit iemand gezien, was ik waarschijnlijk niet thuis. dan pikken ze gewoon iemand anders uit die wel thuis is.

als u een one of a kind huis heeft, dan zal het waarschijnlijk wel moeten, maar ik zie er nog geen verhuurder een rechtszaak om beginnen. een verhuurder moet pas een energielabel afgeven als er een nieuwe huurder in komt.

kijk ook even hoe de brief is geformuleerd, staat er dat u vriendelijk wordt verzocht enz. dan is er geen heilig moeten. als er staat dat u verplicht bent deze persoon toe te laten, dan is het menens.