Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gerry1969
Gerry1969 - 05-08-2016 11:26:01
Elektronica & TV

Welke luidsprekers hebben een ruimtelijk geluid en niet te veel bas?

beste sarah,
bax richt zich specifiek op dj's, producers en muzikanten. daar is hun speakeraanbod ook op afgestemd.
een goede luisterspeaker moet je dan ook niet bij bax zoeken. 

krk zijn monitorspeakers, en die zijn bedoeld om als monitor te dienen dus niet echt een huiskamerspeaker.
als je bij bax gaat luisteren wordt er altijd via een mengtafel en een eindversterker gespeeld, dat is zeker geen natuurgetrouwe opzet.



en dat het met frequentie te maken heeft is onzin, veel speakers kunnen zo laag dat een versterker dat niet eens kan reproduceren, en zo hoog dat het buiten ons gehoorbereik valt. 
want een speaker tot 20khz kan vele malen beter klinken als een speaker die tot 24khz gaat, wat zeker voor 25% buiten je hoorgrens ligt.



een lelijke eend kan 100km per uur en een mercedes ook maar welke houdt zich het beste bij die snelheid, dat ligt aan de gebruikte materialen, niet aan de mooie getallen, zo is het met speakers ook, de getallen over frequentiebereik en wattage zijn vage richtlijnen, mensen die met prachtige buizenversterkers draaien, draaien met een zeer laag wattage, maar krijgen een fantastisch geluid.


versterkers die honderden watts beloven klinken vaak voor geen meter. 



de kwaliteit van de gebruikte componenten is alleszeggend,niet de getallen.



diewilikdus