Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 20-08-2016 10:38:41
Geldzaken & Recht

Dagelijkse rust

Beste connie62

er zijn helaas heel veel zaken in de wet die open staan voor interpretatie. in de praktijk komt dat er op neer dat de planning in overleg zal moeten gebeuren. het lijkt er in elk geval om te gaan dat het geen onderdeel uitmaakt van je vaste roosterindeling, maar zelfs dan kan er nog ruimte zijn voor discussie.

ik concludeer uit je vraag dat je er niet van bent gediend dat je al vooraf bent ingeroosterd voor zo'n kortere rusttijd. het is natuurlijk ook heel vervelend om in 8 uur tijd naar huis te gaan, tot rust te komen, te slapen, het opstartritueel te voltooien en weer naar het werk te gaan. daar is 8 uur voor de meesten veel te kort voor en het is dan ook niet redelijk om dat van personeel te vragen tenzij het écht noodzakelijk is. maar ja, dat is slechts mijn mening.

bij dit soort omstandigheden, als je er samen echt niet uit kunt komen, je werkgever je niet kan overtuigen van de noodzaak en het voor lief neemt dat je hierdoor sterk gedemotiveerd en vermoeid aan het werk gaat, ontstaat er dus een geschil met de werkgever en zul je daarvoor naar de toepasselijke instanties moeten. dat kan zijn je vakbond, een rechtsbijstandverzekeraar of anders een juridisch loket. maar naar welke instantie je ook gaat, hou er rekening mee dat het er bij zaken die niet zwart op wit geregeld zijn altijd op neer zal komen dat je er onderling uit moet zien te komen. zelfs als je -heel extreem- bij een kantongerecht zou belanden, zal de rechter gegarandeerd proberen te zorgen dat er gezamenlijk een oplossing wordt gevonden. mijn advies is dus: maak aan je werkgever duidelijk dat dit een voor jou een groot probleem is en probeer een compromis te sluiten.