Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 22-08-2016 12:49:23
Geldzaken & Recht

Huis erven van alleenstaande die we verzorgen

W.b. uw reactie:
u "moet op de één of andere manier deze mevrouw antwoord geven"?
nog los van het feit dat de wet duidelijk is, is dat heel eenvoudig, nl heel vriendelijk ervoor bedanken, en dat had u direct kunnen doen.
of meer voor deze mevrouw gedaan wordt doet niet ter zake, dat geeft nog geen "recht" op erven of dat dat acceptabel zou zijn, en zelfs maar door de zorginstelling waarvoor uw vrouw werkt toegestaan is. in de regel mag je bij het beroepsmatig helpen/verzorgen van patiënten ook geen geschenken aannemen.
zovele mensen helpen en verzorgen ouderen/zieken en die doen dat vrijblijvend, denken zelfs niet eens na over of daarvoor al dan niet betaald zou "moeten" worden, geld gevraagd zou moeten worden, laat staan of daarom geërfd zou moeten worden.
u hoeft u dus helemaal niet af te vragen of u wel of niet wilt erven, heel eenvoudig.
dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend en netjes is blijkt er n.m.m. wel uit dat u bang bent voor de reacties in het dorp en van familie, en terecht.
met die boekhouder heeft u/uw vrouw ook helemaal niets te maken, die werkt voor deze mevrouw en het betreffen haar privézaken die hij/zij niet met u hoort te bespreken en u zou dat niet moeten willen bespreken.
ik vat uw instelling over e.e.a. werkelijk niet.