Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loekoek - 22-08-2016 14:30:33
Geldzaken & Recht

Schoorsteen eigenaar

Een voorbeeld. op 19-08-14 ontstond bij ons waterschade omdat de goot bij de buren -rijtjeshuis -op ca. 1 mtr van de overgang) lek was geraakt en het water via de spouw bij ons o.a. in de keuken terecht kwam. de totale schade kwam volgens de expert op meer dan €1.000,- uit. onze verzekering keerde ons €400,- uit voor het opnieuw witten van keuken en bijkeuken. schade aan onze dakgoot (waar het water was tussen gelopen) werd niet vergoed. onze buren verklaarden dat ze dachten dat er een kraantje open stond toen het ook bij hen lekte. onze rechtsbijstand vertelde dat het een zaak was van de opstal- en inboedelverzekering. op basis van eerdere door ons, via rechtsbijstand ingebrachte schaden bij ons thuis, zijn we kansloos dus weer een groot deel voor eigen risico. we zijn sinds ruim 6 jaar door alle schaden in de loop van 30 jaar (en niet nagekomen toezeggingen om te vergoeden) niet meer on speaking terms. tis jammer, maar helaas. ik kan nog meer voorbeelden geven van burenrecht maar dat wil ik u besparen.
=indien uw buren niet snel over de brug komen en u samen niet tot een oplossing kunt komen m.b.t. de schoorsteen dan zult u het helaas ook de rechtsgang in moeten c.q. kunnen. we leven in een gejuridiseerde maatschappij omdat velen helaas lak hebben aan anderen.