Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 23-08-2016 14:08:56
Geldzaken & Recht

Politie boort slot open, wie betaalt voor de schade?

Het hangt er maar helemaal vanaf of zij de nodige maatregelen hebben getroffen om te rechtvaardigen dat zij absoluut uw woning binnen moesten treden. er moet dus een noodzaak zijn geweest om de sloten te forceren. ik vind het ook nogal een forse maatregel om wat vliegen. je laat per ongeluk een pot jam open staan als je op vakantie gaat en het hele huis zit er vol mee.

leest u de discussie op het rechtenforum klik http://rechtenforum.nl/forum/thread/t/33171/postdays/0/postorder/asc/?start=0" target="_blank">hier erop na.

wat u in ieder geval kunt doen is de politie schriftelijk aansprakelijk stellen voor de schade, noem ook de redenen waarom u vindt dat deze onrechtmatig bij u is binnengetreden (welke procedures zij hadden kunnen volgen en niet hebben gevolgd).
ik zou het aangetekend doen en een verzoek om een reactie binnen bijv. 14 dagen. dan maar zien wat u terugkrijgt als antwoord en of u vindt dat dit voldoende is beargumenteerd. voeg meteen een kopie van de bon van de slotenmaker erbij. misschien kan dit ook via e-mail waarbij u een ontvangstbevestiging krijgt. zoekt u dat maar even na op internet.

in het voorbeeld van de link betrof het een oudere dame die een paar dagen weg was. bij haar hadden ze de deur gemolesteerd met een schade van 4000 euro. wat dat betreft komt u er nog goed mee weg.