Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwjurist
uwjurist - 23-08-2016 16:54:18
Huishouden & Energie

Servicekosten verlichting geteld bij de eindafrekening nutsvoorzieningen

door verhaad 23 aug. 2016 om 16:46:

het betreft inderdaad een eindafrekening servicekosten van 2015 en een eindafrekening nutsvoorzieningen 2015. nutsvoorzieningen betreft levering elektra en water in een appartementencomplex met voor ieder huis een eigen meter van elektra en water. tevens is er een recreatieruimte en algemeen verbruik van water en verlichting in het gehele complex met dus een gezamenlijke meter .wij krijgen een eindafrekening servicekosten waar de voorschotten van de gemeenschappelijke elektra al op wordt berekend.maar nu wordt bij de eindafrekening nutsvoorzieningen elektra nog een post opgevoerd voor vervangen en repareren van verlichting. volgens mij is repareren van verlichting een post voor onderhoud gebouwen  en lampen vervangen hoort bij de servicekosten.tevens berekend men over dit bedrag ook 5% administratiekosten.  het wordt nu dus op 2 plaatsen berekend.

er wordt iets op 2 plaatsen opgevoerd, maar dat gaat toch niet over het zelfde? het een gaat over de individuele nutsvoorzieningen en het andere over de gemeenschappelijke. dus wordt het niet dubbel opgevoerd. klein onderhoud gemeenschapelijke verlichting mag worden doorberekend. zie het boek over servicekostenbeleid van de huurcommissie (op hun site te downloaden) voor het meest recente beleid over welk deel van de vve posten mag worden doorbelast aan huurders.
daar kunt u ook vinden bij welke posten 2% en bij welke 5% mag worden gerekend aan administratiekosten.



met vriendelijke groet,
mr. monique doomernik