Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

El
Elgje - 24-08-2016 14:26:32
Geldzaken & Recht

Politie boort slot open, wie betaalt voor de schade?

Het lijkt erop dat niet alle regeerders de vraag volledig hebben gelezen of wel erg hard en kort door de bocht gaan. natuurlijk is het fijn als je oplettende buren hebt en deze toen ze het niet vertrouwden de politie hebben ingeschakeld.
maar vraagsteller geeft al aan dat het om een huurwoning gaat en de verhuurder over contactgegevens beschikt.
dus dan is de vraag of de politie niet eerst bij de verhuurder had kunnen informeren alvorens het slot te forceren. 
dan had men, zoals vraagsteller aangeeft, wel degelijk contact met hem kunnen krijgen.
daarnaast: niet iedereen woont in een buurt of flat waar veel onderling contact is. ik zie mijn nieuwe buren nooit, heb me alleen 1x voorgesteld, en er is momenteel veel verloop onder de huurders. dus ik zou daardoor ook niet doorgeven als ik op vakantie ging (in verleden kon dat wel)

je zou eens bij de verhuurder kunnen informeren of de politie eerst met hen heeft overlegd, en aan de hand van dat antwoord opnieuw overwegen of je bij politie of verhuurder om vergoeding kunt vragen. en anders denk ik ook dat je financieel gezien pech hebt, maar in ieder geval wel weet dat je oplettende en zorgzame buren hebt!