Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 26-08-2016 09:00:08
Garantie & Verzekeringen

Afgewezen claim hema reisverzekering

Stel.....een verzekeraar maakt er géén punt van, zoals u eist, en vergoedt gewoon de ontstane schade, dan werkt dit a) - frauderen in de hand en b) - lopen de vergoedingen voor de toename van claims uit de hand. het gevolg is, dat de verzekeraar de kosten moet doorberekenen en alle verzekerden die wèl goed op hun spullen oppassen en nìet frauderen daarvan de sjaak worden. verzekeren is nog altijd een kwestie van plotselinge situaties, onvermijdelijk en vaak vette pech, maar niet bedoeld als een pijnverlichtend zalfje voor een (te) laks gedrag.

jarenlang hebben de verzekeraars de kleine lettertjes vanuit een juristische in een jip- en janneke-taal omgezet en natuurlijk leest ook dàt bijna niemand. krijgt de consument echter een schade, kan hij/zij tenminste vooraf al in de voorwaarden zien of er een recht op vergoeding is of niet, om wèl dan niet een claim in te sturen. ondanks de voorwaarden tòch claimen terwijl het wordt uitgesloten is een manier om bewust tegen de wand gaan rennen. op een forum te gaan klagen is echter tweemaal tegen diezelfde wand aanrennen. zinloos dus! en ik zou dus ook niet bereid zijn aan uw case te moeten meebetalen. verzekeringen zonder kostenbeheersing, waarbij meer wordt vergoed, worden uiteindelijk onbetaalbaar.