Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

uwv_webcare
uwv_webcare - 26-08-2016 09:17:24
Geldzaken & Recht

Wao uitkering terugvorderen kan dat zomaar aan de hand van de gegevens van de belastingdienst?

Beste betty,
je wilt graag weten of uwv een deel van de wao-uitkering van je man mag terugvorderen, omdat hij een eenmalige cao-uitkering heeft gehad.

ontvangt iemand andere inkomsten naast zijn wao-uitkering? dan kunnen deze inderdaad invloed hebben op de hoogte van de uitkering. het gaat hierbij om de volgende inkomsten:
- loon
- flexpensioen
- vergoeding voor freelance werk
- een andere uitkering van uwv, zoals een ww-uitkering
een eenmalige cao-uitkering wordt gezien als inkomsten uit loon. meer informatie vind je http://www.uwv.nl/particulieren/ziek/ziek-wao-uitkering/re-integreren-met-wao/detail/ik-werk-met-een-wao-uitkering" target="_blank">hier.

ik kan me voorstellen dat het vreemd voor je is dat uwv hierover gebeld heeft. dit gebeurt om je man tijdig te informeren. hij krijgt hiervan ook een schriftelijke bevestiging per post.

met vriendelijke groet,
stella
http://www.uwv.nl/webcare" target="_blank">uwv webcare team