Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 27-08-2016 01:49:36
Geldzaken & Recht

Huis erven van alleenstaande die we verzorgen

Persoonlijk vind ik het verre van lastig om geschenken te weigeren voor diensten die ik als vrijwilliger deed en doe voor afhankelijke mensen. zou er iets in mijn tas of jaszak gestopt worden dan zou ik dat per omgaande teruggeven. heel eenvoudig.
ook vind ik dat ik niets hoef te krijgen voor hulpvaardigheid en diensten die ik verricht in privétijd. je wilt dat om niet doen, als aardigheid, uit sociaal gevoel, om een ander te helpen etc. etc. het heeft niets met zakelijkheid te maken maar met ethiek en fatsoen. voor een goed hart tonen hoef je niet beloond te worden. als men daarvoor beloond wil worden dan heet dát voor mij zakelijk.
beroepsmatig heb ik nooit geschenken aangenomen, omdat ik dat niet wilde, bovendien word je al voor je diensten en inspanningen betaald.
u blijft zich maar druk maken over wat anderen erover zouden zeggen en over eventuele jaloezie, maar niet over de ethische vraag. dat is in de regel waar men op reageert en ik heb het vermoeden dat u dat eigenlijk best wel weet.
uw vrouw kan rustig nog haar wens w.b. een winkeltje in daden omzetten, daar is geen erfenis van een deze of gene voor nodig.  initiatief nemen, inzet hebben, je informeren over hoe dat te doen en aan de slag gaan. net zoals het overgrote deel mensen het doet dat een eigen bedrijfje begint.