Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 29-08-2016 17:24:04
Garantie & Verzekeringen

Gesprongen waterleiding

Kennelijk betreft uw koopwoning feitelijk een appartement en bent u lid van een vereniging van eigenaren (vve). in dat geval is de vve in de regel alleen verantwoordelijk voor de leidingen tot aan uw watermeter. alle leidingen inclusief de watermeter daarna zijn uw eigen verantwoording. is er wat mis met die leiding dan zijn de kosten voor herstel voor uw rekening tenzij u zich daartegen hebt verzekerd. controleer dus goed waartegen u zich hebt verzekerd.
kennelijk bevindt het lek zich in een leuding die in de betonvloer loopt. de vloer zal dan open gemaakt moeten worden. staat daar ook een bad dan zal dit ook verwijderd moeten worden.
een goedkopere oplossing, maar geen mooie, is een bovengrondse bypass leiding. u koppelt de oude leiding af en trekt een nieuwe.