Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 29-08-2016 23:33:16
Geldzaken & Recht

Aannemer biedt vergoeding herstel door derde, adders onder gras?

Om u nog even verder te helpen, in feite wordt de regie u nu uit handen genomen.

op rechtswinkel.nl staat een enigszins gelijkwaardige vraag die het probleem perfect behandelt. klik http://www.rechtswinkel.nl/antwoorden/26583/hallo-allemaal-wij-hebben-een-badkamer-laten-maken-door-een-aannemer-uit-ons-dorp-januari-201.html" target="_blank">hier
waaruit:

- u moet aantonen dat de aannemer fouten heeft gemaakt. vervolgens moet u in principe de aannemer een brief sturen waarin u aangeeft dat er fouten zijn gemaakt en dat de aannemer verplicht is binnen een door u te stellen, redelijke termijn alle klachten en schade te verhelpen. doet de aannemer dat niet, dan kunt u een derde de opdracht geven voor het afronden van de werkzaamheden en het herstel. de meerkosten en schade die uitkomen boven het bedrag van de oorspronkelijke aanneemsom, kunt u vervolgens op de aannemer verhalen.
(r. van binsbergen)

ik vermoed dat de jurist u een voorstel doet dat in uw nadeel is, maar in het voordeel van zijn client, de aannemer, waarbij de schade voor deze laatste kan worden beperkt. het beste is dat u zelf de regie in handen neemt en dat u een aangetekende brief stuurt naar de aannemer waarin hij verantwoordelijk is voor alle meerkosten en schade. u geeft hem een (redelijke) termijn waarbinnen hij de klus alsnog naar behoren aflevert, de zaken herstelt. na die termijn zult u een andere aannemer werkzaamheiden laten uitvoeren/herstellen waarbij u de kosten op de aannemer verhaalt. u verzoekt om een schriftelijk antwoord binnen bijv. 14 dagen. u dateert uw brief.

als u eenmaal met het voorstel van de jurist akkoord gaat dan is er geen weg meer terug, dan kunt u daar niet meer op terugkomen. dan zit u zelf met de ellende als het allemaal meer gaat kosten (en dat doet het doorgaans) dan verwacht en gehoopt.