Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mj
mjaborgart - 30-08-2016 15:40:32
Huishouden & Energie

Hoe dien ik een kacht in tegen oxio

@ tiger :
- het cijferwerk tussen meterstanden van voorgaand jaar en dit laatste jaar klopten met de zelf opgegeven standen (zie mijn laatste antwoord)
- een verschil tussen 1133 kwh verbruik van de vorige afrekening naar 4443 (!) verbruik van dit jaar, zou aangeven dat ik met een 1 persoonshuishouden plotseling 4x zoveel verbruik ! volgens de gemiddelden ( 1900 kwh voor 1 persoonshuishouden en 4476 voor een 5 persoonshuishouden) leef ik behoorlijk zuing, tot de afrekening van dit jaar dus.
- bovenstaand verschil in ogenschouw genomen, lijkt het me dat ik in mn recht sta hier vragen over te stellen, die me niet op voorhand al 380,-- gaan kosten!
- het is mij bekend dat netwerkbeheerders het land onderling verdeeld hebben in regio's (waar de betreffende beheerder per regio dus een monopoliepositie heeft.) je kunt nooit overstappen naar een andere beheerder, omdat er geen andere in dezelfde regio opereert.
- het bericht was bedoeld voor de redactie van kassa. het was mij niet bekend dat het hier op een forum terecht zou komen (dan had ik er immers mn telf.nr. niet bij gezet, en een andere tenaamstelling gekozen).

@ zoekster:
 - vorig jaar was mijn geadviseerde maandtarief, gebaseerd op het verbruik in het voorgaande jaar, vastgesteld door oxxio op 15,00 voor energie en 35,-- voor gas.
aangezien ik liever geld terug krijg dan een nabetaling (dat laatste is onverantwoordelijk met mijn inkomsten) heb ik beide geadviseerde bedragen met 10 euro verhoogd.
- zowel de woningbouwvereniging als oxxio bevestigden mij dat geen ander bedrijf dan de netbeheerder aan de meter mocht komen. liander bevestigde dit. (het had me niets gekost als de electrische dienst van de woningbouwvereniging even naar de werking van die meter hadden kunnen kijken. liander bevestigde ook dat deze electrische dienst dat niet mocht doen.)
- het wekt bij mij geen vertrouwen als er op voorhand al geschermd wordt met 380 euro, terwijl het verschil in kwh in die 2 jaren een dermate verschil aangeeft. een bedrijf met een monopoliepositie hoeft zich geen zorgen te maken of hun naamsbekendheid vertrouwenwekkend is, en als reclameren onbetaalbaar is, zullen ze die positie moeiteloos staande kunnen houden.
- geen idee dus of liander een vertrouwenswaardig bedrijf is, maar een 4x zo hoog verbruik door 1 persoon is m.i. belachelijk, en lijkt me voor liander genoeg info om zélf een onderzoek te willen instellen.

@ carola:
volgens mij gaf ik inderdaad die antwoorden al, maar zonder de bijbehorende cijfers.
samen met iemand van tom in de buurt hebben we alles al uitgeplozen, maar komen niet tot enig logische verklaring.
als de betreffende bedrijven dan zelf ook niet verder komen, is het voor de verbruiker slikken of stikken, terwijl er een apparaat hangt dat gewoon even nagekeken kan worden.
aangezien ik die 380 niet kan betalen, wordt het voor mij dus slikken, maar ik verzeker je dat ik stik van verontwaardiging dat het bedrijf zelf niet de verantwoording neemt te controleren wat er aan de hand kan zijn. dat voelt onrechtvaardig!
"tom in de buurt" heeft me ook geholpen met archiveren, maar ik kan je de meterstanden niet ophoesten, omdat de stress bij mij direkt oploopt in een ptss overlevingsinstinct (waardoor ik nu 28 jr in de wao zit) ik schrijf dus vanuit mn geheugen en de cijfers hierboven zijn dat ook, maar zeker accuraat. (meterstanden heb ik niet in mn geheugen opgeslagen, omdat de berekeningen leken te kloppen, dus dan kan er óf iemand meeliften op mijn meter, of de meter telt niet correct. dat eerste lijkt me niet echt logisch)