Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 31-08-2016 00:48:14
Geldzaken & Recht

Pensioen

Het idee dat werkende (jonge) mensen in loondienst niet vrijwillig voor de oude dag zullen sparen is de voorzorgsmaatregel bij het pensioensparen. in nederland beleggen pensioenfondsen deze spaarpot. wilt u niet meedoen aan dit overheidspamperen kunt u dit ontlopen door te gaan werken zonder pensioeninhoudingen zoals bij voorbeeld als zelfstandige zzp-er of bij een bedrijf zonder cao. hoeveel men vrijwillig opzij legt en of dit spaargeld onder een matras ligt, op de bank gezet wordt, in een eigen huis wordt gestopt of in de eigen onderneming wordt geïnvesteerd kan uiteindelijk iedereen voor zichzelf bepalen, maar ook om helemaal niets aan enige voorzorg te doen. het is echter de vraag of een particulier zijn spaargeld gunstiger kan beleggen dan een pensioenfonds.  >>http://kennisbank.sparen.nl/zelf-sparen-voor-pensioen" target="_blank">zelf een pensioen opbouwen <<

ergo: de ene mens wil liever helemaal voor zichzelf kunnen zorgen (liberaal-standpunt), de ander liever ondergebracht in een solidair vangnet incl. vakbond en cao (socialistisch standpunt).

democratie is nu de vrijheid dat men voor beide (of nog andere) systemen vrijwillig kan kiezen.