Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

frtits22
frtits22 - 04-09-2016 06:55:44
Geldzaken & Recht

Scholen die 21% rente rekenen voor een ipadlening, hoe kan dat?

U rekent niet juist, het is veel erger dan u schetst.
je kunt niet het totaal optellen en dan het verschil delen door 3 om aan de rente te geraken.
zoek eens op annuïteiten-formules.
de eerste maand betaal je dus maandrente over 385 euro + aflossing, de tweede maand de maandrente over het overgebleven bedrag plus aflossing etc. je gaat feitelijk dus steeds minder rente betalen en steeds meer aflossing.

als je het zo uitrekent kom je op een effectieve jaarrente van 41,73%
reken het zelf maar na op https://www.berekenhet.nl/wonen-en-hypotheek/annuiteit.html" target="_blank">deze pagina

de maximale kredietvergoeding is 14% per jaar.
zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wat-is-kredietvergoeding-en-wat-is-het-maximale-kredietvergoedingspercentage" target="_blank">de rijksoverheid

dit geeft maar weer eens aan dat deze school inderdaad de grootste dief van het land is en kassa het slechtste consumentenprogramma van nederland (door dit niet goed aan te kaarten). de school is strafbaar, ze mag geen hoger percentage rekenen dan 14% per jaar (13,00 euro per maand op een termijn van 36 maanden). de ouders kunnen die 385 euro veel beter lenen bij welke kredietverstrekker dan ook, aangenomen dat de kredietverstrekker zich wel aan de wet houdt en bereid is dat bedrag aan de ouders te lenen. ouders kunnen de school aangeven bij de afm.