Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 25-09-2016 18:50:32
Geldzaken & Recht

Enof rekening opzeggen

@binder,

zolang beide rekeninghouders in leven zijn hoeft de gezamelijk rekening niet te worden gewijzigd, ook niet als zij door omstandigheden gescheiden van elkaar moeten wonen.
de zoon kan als gemachtigde op dezelfde rekening betalingen etc. voor beide ouders verrichten, hij kan hiervoor zelfs een eigen bankpas krijgen.
zou alleen de vader op de betreffende rekening blijven staan dan heeft de moeder geen (over)zicht meer op hetgeen er met de bankrekening gebeurt.
de zoon vragen om inzicht te geven over in de inkomsen en de uitgaven van de rekening van de vader zal voor de moeder niet altijd even makkelijk zijn.
de moeder zal dan voor eigengebruik een nieuwe bankrekening moeten openen, hetgeen het financiële overzicht er niet eenvoudiger op maakt, zeker niet als men wat ouder wordt.
de verkoop van de eigenwoning heeft hier verder helemaal niets mee van doen.

eigenlijk mag ik het niet benoemen en hopelijk heb ik het mis, maar de kans bestaat dat de zoon de verleiding niet kan weerstaan.