Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 25-09-2016 19:05:12
Geldzaken & Recht

Enof rekening opzeggen

Als ik uw toelichting zo lees, krijg ik heel bange vermoedens dat de zoon straks wel weg weet met de helft van de opbrengst van het huis. en niet de weg die gevolgd moet worden.

blijkbaar is moeder ook niet (helemaal) in staat om de financiën te beheren dat zoon een volmacht heeft van zijn vader. 

een volmacht kan alleen gegeven worden door iemand die daar geestelijk toe in staat is. als iemand bij voorbaat maatregelen wil treffen, zou het logisch zijn dat vader aan moeder een volmacht geeft en vice versa. en in die volmacht zou ook geregeld kunnen worden, dat pas als ook de ander niet meer kan, zoon een volmacht heeft.

nu het huis verkocht gaat worden, komt er wellicht een flink bedrag vrij, maar dat is voor de ouders samen. uiterst verdacht dat zoon dat gesplitst wil hebben en de helft op een rekening waarover hij dan alleen zeggenschap heeft. 

moeder krijgt de rekeningen toegestuurd ook voor haar man. het is compleet onzinnig wat zoon voorstelt. 

ik mag toch aannemen dat moeder beslissingen neem wat er voor vader gekocht moet worden en ga maar door. maar als mijn wantrouwen gerechtvaardigd is, is het beheer van de rekening van pa gauw klaar, want dan is die leeg.

zijn er nog meer kinderen in dat gezin?