Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 26-09-2016 20:07:59
Elektronica & TV

Kabel via het stopcontact

Als u tv via de coaxkabel heeft, kan dat niet. de apparaatjes waar u op doelt heten powerline adapters en zijn er om een internet signaal via het gewone 220v stroomnetwerk van uw huis te verdelen. er zijn altijd minimaal 2 kastjes nodig; één die met een utp kabel aan uw modem/router hangt en het netwerk signaal het 220v netwerk "instuurt" en dan minimaal één, mogelijk meerdere kastjes elders in huis.

het werkt uitstekend zij het dat ook powerline gevoelig is voor storingen (stekkerdozen met veel aangesloten apparaten, groepverdeling in meterkast etc.). dit is echter alleen handig als u digitale tv via adsl of glasvezel heeft.

voor tv via de kabel kan een antenneversterkertje in de meterkast of elders in huis een wereld van verschil zijn voor het analoge signaal. voor het digitale signaal heeft u mogelijk echter een extra insteekkaart (ci+ module) voor de betreffende tv nodig van de kabelmaatschappij.