Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 27-09-2016 21:49:35
Geldzaken & Recht

Erf mijn ex mee

Als ik het goed begrijp hadden uw ouders samen een woning. er was geen testament of convenant. uw ouders zijn gescheiden , maar woonden nog wel samen in die woning. toen overleed uw moeder. 

op dat moment, dus door het overlijden van uw moeder, waren uw broer en u samen al voor de helft eigenaar van die woning. 

toentertijd moet er toch aangifte van successie gedaan zijn en eventueel successierechten zijn betaald door/voor u en uw broer? is er toen geen verklaring van erfrecht opgemaakt?

maar goed, u en uw broer "bezaten" dus samen de helft.

in ca 2010 bent u getrouwd in gemeenschap van goederen en in 2015 weer gescheiden. dat maakt dat uw ex aanspraak kan maken op de helft van uw deel van de nalatenschap van uw moeder.

als het goed is, kan uw vader die woning niet verkopen zonder de handtekening van u en uw broer en van uw ex.

als ik u was, zou ik masr contact opnemen met een notaris om een en ander te bespreken, want aan deze zaak zitten veel haken en ogen. als voorbeeld. heeft uw vader op de hypotheek afgelost? hoe hoog was de hypotheek ten tijde van het overlijden van uw moeder? en ga maar door.