Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 02-10-2016 11:06:29
Geldzaken & Recht

Is er een manier om het aow-gat (missen 15 jr) op te vullen?

't zal aan mij liggen, maar ik begrijp de eerste zin niet. de schoonouders zijn rond hun 30e naar nederland gekomen en missen daardoor 15 jaar opbouw aow...  dus hadden ze rond hun 15e jaar naar nederland moeten gaan en direct moeten gaan  werken om recht op een volledige aow te krijgen. dat lijkt me toch vreemd.
wat betreft de rest van het verhaal... toen onze aow-gerechtigde leeftijd naderde zijn we bijtijds begonnen met ervoor te zorgen dat alle zaken in en om het huis in orde waren, zodat we niet voor al te onverwachte uitgaven zouden komen te staan. schulden hebben we nooit gehad, we hebben een kleine hypotheek en we kunnen nog steeds prima leven van 2 x aow en een piepklein pensioentje. nieuwe kleding, abonnementen op tijdschriften, museumbezoek, uit eten of terrasjes zijn er niet bij en dat gedoe rond de feestdagen zegt ons niets, maar we kunnen (door elke maand wat te sparen) wel elk jaar een paar weken met vakantie naar het buitenland.