Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 10-10-2016 12:06:09
Geldzaken & Recht

Kassa : jeugd met schuld

Jeugd met schuld is dan ook geen consumentenprobleem, maar wel een sociaalprobleem dat reeds tijdens de opvoeding is begonnen.
de jeugd leert hedentendage nog nauwelijks de waarde van geld en hoe daar verantwoord mee om te gaan.
als er een tekort onstaat dan vult pa of ma dit wel weer aan en vaak gaat dat ook nog door als de kooters op eigen benen dienen te staan.
van en over de financiële verplichtingen en verantwoordelijkheden die bij het volwassen horen wordt hen weinig of niets verteld.
geld lenen, rood staan op de rekening is makkelijk want het geld komt toch wel uit de muur en voordat dat automaatje echt stokt is het leed al geschied.
en als men de leeftijd van het volwassen zijn heeft bereikt en eigenlijk op eigen benen zou moeten staan, dan begint de ellende pas echt en mag een ander uiteindelijk puin gaan ruimen en/of voor de schulsanering opdraaien.
ik ben en blijf van mening dat dit probleem alleen maar opgelost kan worden door de ouders en dat er vanaf de prille jeugd aandacht moet zijn hoe kinderen met hun zakgeld moeten omgaan.