Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 22-10-2016 14:09:59
Geldzaken & Recht

Opdracht erfrechtplanners ongedaan maken

Als u iemand bij u thuis uitnodigd om werkzaamheden voor u te gaan verrichten, hebt u, bij de overeenkomst die u dan eventueel tekent een opzegtermijn van 14 dagen waarin u kosteloos kunt annuleren. 

ik neem aan dat dat ook in de overeenkomst staat, die uw partner, zonder te kijken en te lezen heeft getekend. 

daar hebt u geen gebruik van gemaakt.

u maakt na een maand een nieuwe afspraak om de concepten te bespreken, maar omdat u reclame ontving van dela, waarin staat dat dat eventueel goedkoper kan, wilt u er van af? 

nou, misschien kan dat nog wel, want u had dus een kopie van die "opdrachtbevestiging" moeten krijgen en daarin moet ook uitdrukkelijk die opzegtermijn van 14 dagen genoemd worden. 

staat die er niet in, dan is de opzegtermijn zelfs een jaar. 

maar ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat die lui hun algemene voorwaarden niet op orde hebben. maar zoals gezegd, kloppen die niet, dan hebt u "mazzel". 

maar afgezien van alles, wat moet een erfrechtplanner met een vaststellingsovereenkomst? en waarom bespreekt u die gewenste testamenten niet rechtstreeks met een notaris?

en nog belangrijker, waarom tekent uw partner iets zonder dat te lezen?