Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 23-10-2016 11:23:11
Geldzaken & Recht

Eenmalige schenking i.c.m. verhoging hypotheek

Leuke sommen. dus u wilt extra gaan lenen om uw kinderen geld te kunnen geven.

u gaat er dus blijkbaar van uit dat u € 75.000 tegen een rentepercentage van 1,7% kunt lenen? hoe lang? ook met de gegeven leeftijden? wanneer is uw eigen hypotheek afbetaald? is nu het risico van voortijdig overlijden afgedekt? voor die nieuwe lening kunt u een overlijdensrisicoverzekering wel vergeten, maar als er iets fataals gebeurt kan de overblijvende dan daar financieel gezien wel blijven wonen?

en hoe hoog zijn de advieskosten en notariskosten?

u hebt het over pensioen en aow  bij leeftijden van 64 en 67. hoeveel daalt het inkomen als de 64 jarige ook aow gerechtigd wordt? en heeft nu de 64 jarige  het hoge inkomen?

mogen de kinderen wel boetevrij € 50.000 op hun hypotheek aflossen? 

er is nu wel een hoog inkomen, vind ik, maar er is toch "maar" € 50.000 spaargeld. dus blijkbaar is het hele inkomen nodig voor de levensstandaard.

zomaar wat gedachten.