Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 23-10-2016 22:04:22
Geldzaken & Recht

Eenmalige schenking i.c.m. verhoging hypotheek

U gaat uit van de huige inkomsten van uw ouders en die kunnen er heel anders uitzien als de andere ouder met pensioen gaat en mogelijk ook nog een pensioengat moet opvullen, dat gaat meestal uit eigen vermogen. evenals andere eventualiteiten die niet uit het maandinkomen bekostigd kunnen worden. het vermogen vind ik vrij laag, en belachelijk om dat te willen hebben als kind om zelf voordelen te hebben. evenals dat de ouders de hypotheeklast zouden "moeten" verhogen om de kinderen/u een plezier te doen.
en dat terwijl er al van de ouders geld geleend is om de huizen/het huis te kunnen kopen. u heeft dus eigenlijk nooit genoeg naar het lijkt.
mij lijkt de uitdaging eerder dat u ervoor zorgt meer te gaan verdienen en de ouders niet verder aan hun hoofd zeurt om geld en rare constructies waar zij de lasten en mogelijke risico's van hebben, en de kinderen de lusten. hoe verzint u het? 
wat u over het hoofd ziet? dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw eigen lasten en verplichtingen, dat geld van anderen niet van u is, en dat je je ouders niet aan het hoofd zeurt met zulke constructies die u wel maar hen geen voordelen bieden. nog los van de vraag of het al zou kunnen.
van je kinderen moet je het maar hebben.