Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

SH
SHJongbloed - 26-10-2016 10:45:33
Geldzaken & Recht

Gemeente amsterdam heft gemeentelijke belasting van student

De discussie op dit forum, is hier en daar ongenuanceerd te noemen. ik trek me dat aan. zeker om dat ik met de term "belachelijk" daarmee gestrart ben. en dus ben ik verantwoordelijk voor het uitlokken van deze "studentenhaat".
excuus daarvoor. 
ik wist niet, dat er zoveel ongenoegen leefde bij een groep nederlanders tav. studenten. zeker, studenten zijn jonge mensen die op zoek zijn naar vertier naast hun studie. het is niet goed te praten als ze overlast veroorzaken. er wonen in amsterdam veel studenten, met twee universiteiten in de stad. echter, niet heel amsterdam wordt bevolkt door studenten. niet alle mensen die uitgaan in amsterdam zijn studenten of ook maar inwoners van amsterdam. 
mijn dochter rijdt op haar fietsje door amsterdam, in het weekend en 's avonds. zij werkt bij de thuiszorg en bezoekt demente ouderen en schizofrene inwoners oa. om te controleren of ze hun medicijnen ingenomen hebben of om ze onder de douche te helpen.
ze spaarde voor een nieuwe laptop, omdat ze die nodig heeft voor haar studie. de oude was geleend van haar broer, maar werd steeds zo heet, ondanks het cooling-pack.
ze had een paar tientjes te veel op haar rekening staan en hierdoor werd ze in staat te worden geacht de gemeentelijke belasting te kunnen betalen. de regels zijn zo dat ze wel rekening houden met levensonderhoud maar niet met studiekosten of collegegeld.