Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jank - 26-10-2016 16:38:53
Elektronica & TV

Dvd recorder aansluiten

Ik zou mij beperken tot een coaxkabel uit de muur tot aan de dvd recorder, opnemen met de interne tuner van de recorder en weergeven middels scartkabel van recorder naar tv. elders al genoemd, maar een goede splitter is onontbeerlijk, evenals een kwalitatief goede coax kabel, provider gecertificeerd.
tijdens het opnemen kunt u via uw mediabox gewoon tv blijven kijken naar andere zenders.

mijn thuissituatie is dusdanig, dat ik opneem vanaf mijn mediabox met een scartkabel. ik zet de mediabox op het gewenste kanaal en de dvd recorder op aux 1 of 2 afhankelijk van welke scartingang u gebruikt. ik kan dan uiteraard geen andere zender bekijken via de mediabox.
scart 4 bij mijn weten is niet goed te gebruiken. deze ingang krijgt intern een push qua kleur etc, is specifiek bedoeld om vhs banden te "digitaliseren".
de opnames zelf zullen nimmer digitaal zijn, maar goed te pruimen. voor de volledigheid, ik heb ziggo, geen horizon mediabox, dus nog een scart aansluiting tot mijn beschikking en bovenal, ik heb dezelfde recorder van panasonic. grappige is, ik bewaar programma's ook op dvd-r, want dat kan die ook, dvd-r opnemen. afspelen van dvd's is helaas geen succes, erg traag met laden. en svhs op een schijfje speelt deze recorder alleen af, als deze een firmware update heeft gehad toentertijd.

opmerkingen als: u kunt beter een samsung of humax kopen is natuurlijk quatsch, u heeft deze recorder overgenomen, leuke spielerei.
veel plezier met het stoeien met deze recorder.