Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
andrek - 03-11-2016 08:36:41
Garantie & Verzekeringen

Lekkende vaatwasser

In een vaatwasser zit een thermostaat die de stroom naar het verwarmingselement moet afsluiten als de ingestelde temperatuur bereikt is. werkt deze thermostaat niet goed , dan wordt het water in de vaatwasser verhit tot het kookpunt. dit creëert druk en stoom die met geweld een weg naar buiten zal zoeken. het is niet goed te voorspellen welke uitweg deze stoom zal zoeken, maar het is niet uitgesloten dat deze voldoende kracht kan opbouwen om de deur te vervormen (grootste oppervlak geeft grootste kracht). deze stoom bereikt nu plekken die normaal nooit tot 100 graden worden verhit(buitenkant moet bij normaal gebruik veilig koel blijven). de verf die hier gebruikt is, is niet gekozen om bestand te zijn tegen deze temperaturen.  niet iedere storing hoeft permanent te zijn of altijd op te treden. als de monteur controleert, hoeft deze storing niet op te treden omdat deze bijv. niet lang genoeg wacht, de vullingsgraad van vaatwasser niet precies gelijk is, etc. een storing is niet altijd makkelijk op te roepen. en als de druk door stoomvorming weg is, veert de deur terug naar zijn normale gesloten positie en sluit weer normaal af.
nu zijn er twee mogelijkheden
1: er zou volgens mij dubbele beveiliging tegen oververhitting moeten zijn. misschien heeft deze gewerkt en wordt het water nu helemaal niet meer verhit. en als het water helemaal niet meer wordt verhit zal deze storing ook niet meer optreden. als de monteur niet controleert of het verwarmingselement nog aanslaat, zal hij ook geen storing vinden. de vaatwasser wast dan alleen nog maar met koud water.
2:het is een storing die sporadisch optreedt. dit kan dus over een paar dagen opnieuw optreden met opnieuw schade of gezondheidsgevaar tot gevolg. je kind zou net spelen op een plek waar hete stoom ontsnapt!. zolang er geen oplossing is gevonden absoluut deze vaatwasser niet gebruiken zonder continue controle en veilige afstand bewaren.