Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 03-11-2016 16:19:43
Winkels & Webshops

Zit ik vast aan een jaar contract bij oddie.nl

In antwoord op een reactie die weer eens verstopt staat op het topic :-(

wat oddie zegt

"betreft de schriftelijkheidsvereiste. deze is verplicht bij abonnementen.  het is niet verplicht bij een gemengde overeenkomst. deze regels kunt u nalezen via https://acm.nl" target="_blank">www.acm.nl  "

ten eerste is het geen gemengde overeenkomst. oddie geeft kortingen op aankopen. maar die aankopen zijn niet bij hun gedaan. dus het is geen mengvorm van bijv. koop en dienst, maar puur dienst. het zou wat anders zijn als oddie een winkel had waar je dan korting op de spullen kreeg.

het andere punt is dat het een abonnement moet zijn om een schriftelijkheids eis opgelegd te krijgen. ook dit klopt niet. het moet nl geen abonnement zijn bij een schriftelijkheidsvereiste, maar een geregelde verrichte dienst. bijvoorbeeld een abonnement, het gaat dus niet om de naam abonnement, maar om de vorm. het mag ook een jaarcontract zijn, als het maar een geregelde verleende dienst is. en dat is dit wel.

(verder heb ik even 3.12 en 3.13 gelezen van de av en wat dat ermee te maken zou hebben, geen idee.)

oddie heeft geen gelijk.