Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Klaver4
Klaver4 - 09-11-2016 15:54:52
Geldzaken & Recht

Samenwonen met wsnp-er (on)mogelijkheden.

beste gerritaltena,

een hogere bijdrage aan de wsnp (lees: afdracht tgv schuldeisers) lijkt me logisch omdat de wsnp-er lagere woonlasten heeft, zoals ik al resumerend aangaf en u ook bevestigd.


 


de gedachtegang om dit direct al aan de bewindvoerder voor te leggen is dat de situatie huidig (ieder eigen huurhuis, woonlasten) en slechts in de weekenden elkaar afwisseldend opzoeken ivm werk vriendin wel te doen is gedurende de nog 17 maanden. 


het is echter fijner voor zowel bewindvoerder (die is er voor de schuldeisers) om zoveel mogelijk te kunnen storten op de boedelrekening.


 


de wsnp-er zit echter niet te wachten om na vraagstelling aan de bewindvoerder en dan toch voor de keuze op zichzelf te blijven wonen als het negatief uit zou pakken niet de pijlen op hem gericht te krijgen en nog meer te moeten verantwoorden.


 


en natuurlijk is de ellende niet te overzien als je gaat samenwonen. ten eerste moet je zelfs toestemming hebben van de bewindvoerder (die op zijn/haar beurt weer van de r/c) om te mogen samenwonen. de wsnp-er probeert alleen te voorkomen dat na goedkeuring de vriendin niet opeens opgezadeld wordt met nieuwe lasten of verassingen.


de wsnp-er (ik noem me eigen maar even zo voor duidelijkheid op het forum) snapt dat de woonlasten gedeeld worden en het vtlb bedrag netto aanzienlijk lager zal worden. huur van 820/maand zonder huurtoeslag voor de wsnp-er en 614/maand (excl huurtoeslag) voor vriendin zal de huurtoeslag doen verdwijnen door jan modaal van de wsnp-er boven de streep. zeg dat het dan 307 per persoon wordt zonder huurtoeslag. vtlb zal dan voor huur 513 euro zakken (behoudens mogelijke correctie omdat vriendin huurtoeslag kwijt is)