Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Klaver4
Klaver4 - 09-11-2016 17:57:35
Geldzaken & Recht

Samenwonen met wsnp-er (on)mogelijkheden.

beste tijger1,


 


beslag vrije voet en vtlb zijn iets anders. deurwaarder en wsnp


 


heb inmiddels http://www.bureauwsnp.nl/vrij-te-laten-bedrag/de-berekening-van-het-vrij-te-laten-bedrag.html ingevuld en de vriendin wordt opeens als schuldernaar aangemerkt.


 


dat huurtoeslag, kgb, zorgtoeslag lager worden (lees: door mijn inkomen boven streep zelfs niet mogelijk is) staat deels los van vriendin. zijn kosten die ik op mijn dak krijg, want de wsnp-er heeft boven de streep voldoende om alles te betalen zonder toeslagen.


 


natuurlijk zullen deze vervallen. de wsnp correctie pakt deze wel weer op in de vtlb berekening (vestzak-broekzak).


wat vreemd is en blijft is dat de vriendin opeens als schuldernaar wordt aangemerkt. haar inkomen daalt dan opeens enorm.


 


haalt de wsnp-er nu het huurcomponent uit zijn berekening dan blijft merkwaardig genoeg het vrij besteedbaar bedrag hetzelfde zoals voor het samenwonen. (anders gezien: er hoeft er maar 1 van te eten en kleding van te kopen).



de rechtswinkel kan geen antwoord geven en eerlijk gezegd: het komt op zich ten gunstte van de schuldeisers, komt huurwoning vrij en de informatieverstrekking in dit geval lijkt me nu niet dat ik de eerste ben sinds het bestaan van de wsnp. op internet zie je alleen wsnp uitzitten en dan pas samenwonen.


 


vandaar de vraag om helderheid.