Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Klaver4
Klaver4 - 09-11-2016 18:46:31
Geldzaken & Recht

Samenwonen met wsnp-er (on)mogelijkheden.

beste tijger1,


 


citaat blog.geld.nl


 


partner buiten schot

 


het is dus altijd in belang van de schuldenaar om deze informatie wel aan de bewindvoerder te verstrekken. “maar moet mijn partner dan ook gaan meebetalen aan de schulden?” het antwoord luidt: nee. mits er geen sprake is van een huwelijk (trouwen tijdens een schuldregeling is op z'n zachtst gezegd niet aan te raden, want in dat geval draait de partner vaak wel op voor de schulden), blijft de partner waarmee wordt samengewoond buiten schot. de schulden zijn immers gedurende de schuldregeling als het ware ‘ bevroren', dus voor deze vorderingen kunnen de schuldeisers geen beslag (meer) leggen op bijvoorbeeld de nieuwe inboedel.


dit kom ik dus meerdere malen tegen inclusief het niet als geregistreerd partnerschap te gaan wonen. berekeningen van de refoco (wsnp) laten echter 2 beelden zien. zodra de wsnp-er van gba-adres wijzigt naar vriendin zou er op zich niets moeten veranderen voor de vriendin op wat wegvallende toeslagen na.


 


probeer maar eens de vtlb berekening in te vullen. partner wordt keihard als schuldernaar aangemerkt.