Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 16-11-2016 11:53:05
Geldzaken & Recht

Aow discrimineert op burgerlijke stand?

Aow heeft geen draad te maken met uw vroegere loon, noch met wat u ooit aan belasting heeft betaald.
aow wordt enkel en alleen opgebouwd door ieder jaar tussen uw 15e en 65e, dat u in nl woonachtig bent geweest cq onder het nl belastingregime gevallen bent als u buiten nl gewoond heeft ( en als 3e: u zelf vrijwillig een bijdrage hebt betaald toen u woonachtig was in het buitenland)

de hoogte van de uitkering wordt per wet bepaald, voor alle aow gerechtigden exact gelijk, en moet door de tweede + eerste kamer worden goedgekeurd.
als dus vanmiddag 2e + 1e kamer ermee accoord gaan de aow in te laten gaan op ieder's 75e, en gekoppeld aan de kosten van levensonderhoud van het woonland ( dus... bijv. aow-ers in griekenland krijgen fors minder), of zelfs enkel in euro-land worden uitgekeerd ( geen enkele aow-er in turkije, marokko, of waar-dan-ook buiten europa krijgen nog ene cent ), dan is dat per wet te regelen.

de gelden worden door de huidige werkenden via de belasting opgebracht.
ofwel: iedere aow-er heeft nooit ene cent voor zijn eigen aow betaald, wel voor degenen, die toen in de aow zaten toen u en ik betaald hebben.

thans is de hoogte van de aow gekoppeld aan:
- alleenstaande of samenwonende ( wel-of niet gehuwd)
- toeslag als die samenwonende te weinig inkomen heeft.

dus tijd om u eens over die toeslag te informeren.