Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mathijs_b
mathijs_b - 19-12-2016 14:13:39
Elektronica & TV

Hoe bereken ik welke kerstlampjes ik kan gebruiken

de lampjes staan in serie en door alle lampjes loopt dezelfde stroom.
indien verschillende lampjes gebruikt worden zal de spanning over de lampjes niet meer de juiste zijn.
op sommige lampjes komt een te hoge spanning te staan en deze zullen sneller doorbranden. een doorgebrand lampje wordt vaak kortgesloten met als gevolg dat de rest van de lampjes weer een hogere spanning krijgt en die gaan ook sneller kapot. dus weer een hogere spanning daarop en opeens valt alles heel snel achter elkaar uit met mogelijk zelfs kortsluiting als gevolg. 


maar....we leven in 2016. tegenwoordig hebben we ledlampjes. ze zijn goedkoop en hebben een enorm lange levensduur. dus waarom niet met de tijd meegaan en even de oude lampjes eruit en ledlampjes ervoor in de plaats? voor het uiterlijk hoef je het niet meer te laten. de moderne ledlampjes zijn nu net zo mooi of nog mooier dan de ouderwetse gloeilampjes.