Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
GrannySmith - 05-01-2017 00:20:10
Huishouden & Energie

Hoog energieverbruik voor 1 persoon?

bedankt voor alle reacties! ben blij dat er zo meegedacht wordt!!!


 


wat betreft stook-gedrag: ze zegt dat ze het overdag op de kamerthermostaat op 19,5 graden ingesteld heeft en 's nachts op 18,5 graden. mijn man heeft gisteren al wat gekeken bij de cv-ketel en heeft ook al wat "testjes" gedaan wat betreft gas. hij heeft alles uitgezet en gekeken of de meter stil stond; dat was het geval.


 


op de cv-ketel kon je kiezen uit 3 standen (had ik nog nooit van gehoord, las het hier net voor het eerst!). er is een "comfort" stand, een "eco" stand en nog een andere stand ("controler-bepaald"), en hij heeft hem van de "controler-bepaalde" stand naar de "eco" stand gewijzigd. 


 


goede tip, wat dit betreft. ik wist niet dat een combi-ketel met zo'n comfort stand ook als een soort boiler kan werken.


iemand noemde nog iets van instelling/inregeling van de ketel: de ketel schijnt in maart 2009 geplaatst te zijn door de firma die ook het onderhoud doet (feenstra). en mijn schoonmoeder heeft alleen radiatoren, dus geen convector, en geen vloerverwarming voor zover ik weet. de cv-ketel is een remeha avanta 35c cw5.


 


er is geen slimme meter in huis. ik weet niets van graaf-werkzaamhedenbuiten het huis. maar ik denk dat je bij een eventueel lek buiten het huis geen hoger verbruik op de gasmeter aangegeven zou worden, toch?


 


haar gasmeter is uit 1988, en we hebben net gekeken in de lijst van afgekeurde gasmeters (super tip, reuze bedankt!). hij staat niet in de lijst uit de link, maar mijn man heeft net nog een andere lijst gevonden, en daar staat de gasmeter wel op de lijst als "administratief afgekeurd". misschien lukt het me morgen om ergens te bellen bij het agentschap telecom, en meer te weten te komen over die gasmeter, en of het feit dat hij "administratief afgekeurd" is een reden kan zijn om hem op kosten van de netbeheerder te laten vervangen.