Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
malhy2 - 08-01-2017 10:35:52
Huishouden & Energie

Bekend met de studio solar?

Tijgertje de alles beter wetende automatische beantwoorder van deze site,

zij schrijven op hun site dat u maandelijks aan hun moet betalen, wat u eerst aan de energieboer betaalt. ook schrijven ze dat kosten voor woningverbetering aftrekbaar zijn van de belastingen, en ook dat is onjuist.

het gaat hier om het concept, 1 onderdeel daarvan is dat als je geld leent, wat trouwens niet hoeft, de rente dat betaald wordt over dit geld aftrekbaar is in box1 indien dit geld voor verbetering van de woning is geleend. mits deze lening ten minste lineair is en voor 30 jaar is afgesloten. wat op hun site staat is dus geen leugen maar dit terzijde.

ik denk, dat het met de huidige regelgeving en rentestand verstandig is om met ged dat anders belast zou worden in box-3, zonnepanelen te kopen en op uw eigen dak te leggen als dit dak geschikt is voor panelen.
de prijzen zijn op dit moment dusdanog dat een terugverdientijd van rond de 8-9 jaar te halen is.
en ja de omvormer gaat stuk en waarschijnlijk net buiten de garantie maar dat zal na een jaar of 10 zijn.
de omvormers van nu zijn niet de omvormers van 5-6 jaar geleden.
 
naar de informatieavond gaan is natuurlijk infromatief maar blijf aub zelf nadenken en vraag zoals al eerder vermeld tenminste een offerte aan bij andere bedrijven bv via www.zonnepanelen.net