Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sc
scorpio69 - 16-01-2017 12:59:29
Geldzaken & Recht

Hoe krijg ik mijn geld terug als ik opgelicht ben via marktplaats

Geld krijg je als particulier (aankoop bij particulier of geregistreerd handelaar) - mogelijk - alleen terug als je:
òf via paypal hebt betaald òf een goede rechtsbijstandverzekering hebt.
aangifte doen (zou ik zeker altijd doen) heeft tegenwoordig alleen nog zin / nut als er op één 'fraudeur' vele, vele klachten, respectievelijk aangiftes binnen komen. als jij alleen gedupeerde bent, zal de politie jouw zaak helaas in de doofpot stoppen. ""bijkomstigheden van de vooruitgang"" !!!
tip 1: als je on-line koopt van een onbekende stel dan voor jezelf een maximum vast dat je risico wilt / durft te lopen. anders afhalen indien in de buurt !
ga het anders in de winkel halen of bij een gerenommeerde webwinkel aanschaffen.

tip 2: wees inderdaad voorzichtig met het plaatsen van andermans gegevens op internet (ook al is deze kwaadwillend of dergelijke): je kan immers aangeklaagd worden wegens privacy schending. je kent ze misschien wel: gewapende overvallers die worden neergeschoten en aangifte doen van poging tot doodslag (of nabestaanden daarvan).
 
m.a.w.: de omgekeerde wereld dus !