Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 19-01-2017 10:56:18
Geldzaken & Recht

Mag een supermarkt zomaar in je tas kijken

Ik probeer me voor te stellen hoe ik dit als supermarktmanager zou kunnen gaan aanpakken.....

met huisregels, wanneer een toename van het verdwijnen van producten een steeds grotere verliespost gaat worden. het lijkt me een goede oplossing voor alle klanten erop te wijzen bij het betreden van de winkel, dat volgens een neutraal toevalsprincipe bij de kassa onwillekeurig wordt aangegeven dat bij de klant die bij een signaal aan de kassa staat zowel de tassen, de rolator en/of de kinderwagen nagekeken mogen worden op het meesmokkelen van niet-afgerekende producten. bij zelfscanners wordt dit toch ook al zo gedaan. lichamelijk fouileren sluit ik daarbij uit. dat de goeden onder de kwaden moeten lijden hoort inmiddels in onze maatschappij tot de dagelijkse spelregels, waarbij iedere instantie zijn eigen spel- en huisregels gaat maken.

klanten die in de winkel letterlijk hun zakken vullen kunnen via een intern camerasysteem of oplettend winkelpersoneel opgespoort worden. zelfbediening heeft voor- en nadelen en niemand wil meer terug naar de individuele bediening achter een balie.

wat dirk hier doet is m.i. een signaal zetten en dat moet misschien nog nader/beter uitgewerkt worden. uiteindelijk betalen nu de goeden voor de zakkenvullers mee.......wie niet meer wil meebetalen voor de diefstallen zal begrip moeten kunnen opbrengen voor andere spelregels. ik wil nog aantekenen, dat daarbij ook medewerkers volgens dit principe moeten worden gecontroleerd bij het verlaten van hun werkplek.