Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-01-2017 16:35:56
Geldzaken & Recht

Bij mijn dochter is onterecht 275 euro overgeboekt naar paypal.

Maar: wat is nu uw vraag? u schiet er m.i. niet veel mee op om antwoord te krijgen wie er mee te maken heeft gehad maar meer: hoe krijg ik het terug.

in ieder geval moet er dan iemand of een instantie zijn die de € 275,00 ten onrechte heeft ontvangen. dat betekent dat etr sprake is geweest van 'onverschuldigde betaling' als genoemd in het burgerlijk wetboek art 6:203 en als het geld ter kwader trouw is aangenomen art 6:205 de ontvanger is dan zonder ingebrekestelling in verzuim en dient dan hoe dan ook terug te belatren. dat betekent dus contact opnemen mert de ontvanger. een bankinstelling zal waarschijnlijk niets doen. (en behoeft dat ook niet al zou dat wel klantgericht zijn)