Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ab
abby rivers - 24-01-2017 01:15:44
Geldzaken & Recht

Rolstoel ontvangen ogv wmo, maar zou graag een andere willen.

Ben zelf ook rolstoelgebruikster. vraag een ergotherapeut uw situatie in kaart te brengen.

deze kan met u alvast kijken naar wat u nodig hebt en of dit aangepast kan op huidige rolstoel of dat dat anders moet of dat u mogelijk geen rolstoel uit depot mag voor uw conditie/reden voor rolstoelgebruikster maar u een rolstoel op uw beperkingen en lichaam gebouwd moet hebben. een vast frame rolstoel of een vouwrolstoel. 

als u dat dan naar de wmo of uw wijkteam stuurt komt er een nieuw keukentafelgesprek. zorg dat uw ergotherapeut en of een clientondersteunen erbij hebt. zo voorkomt u dat u iets krijgt wat opnieuw niet adequaat is.

bedenk wel dat als u geen op maat gemaakte rolstoel nodig hebt voor uw beperking of ziekte u een model uit depot krijgt. een tweede hands. echter ook die m ook et voldoen en u adequaat compenseren. het mag nooit alleen goedkoopste oplossing zijn. verplicht is dat ze maatwerk moeten toepassen en pas goedkoopste oplossing mogen kiezen als er meer dan 1 adequate oplossing is gekomen uit degelijke vooronderzoeken.

daarom is ergotherapeutische hulp ook een goede hulp bij aanvraag en passing van hulpmiddelen. vergoed door uw verzekeraar. bij niet adequate rolstoel of niet uw huidige afdoende aanpassen. kan  zijn dat huidige rolstoel goed alsnog kan worden gemaakt of ver angel van onderdelen. dan heeft u recht op bezwaar maken en gehoord worden tijdens zitting.