Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 02-02-2017 09:39:15
Geldzaken & Recht

Stilzwijgend verlenging

Hallo nadia2017 , 

mijn tijdelijk contract loopt binnenkort af


de werkgever moet u uiterlijk èèn maand voor het einde van het tijdelijk contract aangeven of het contract verlengd wordt of niet. dit moet schriftelijk gebeuren. doet de werkgever dit niet? dan heeft u recht op een aanzegvergoeding. uw werkgever moet u dan een schadevergoeding van maximaal één maandsalaris betalen. is de werkgever te laat met aanzeggen? dan is de vergoeding lager.


deze verplichting heeft de werkgever niet als:



uw tijdelijk contract korter is dan 6 maanden;
u een tijdelijk contract heeft voor een project of vervanging van een zieke collega;
er geen einddatum in uw tijdelijk contract staat.

wat moet ik doen als de werkgever de aanzegvergoeding niet betaalt?





heeft u recht op een aanzegvergoeding? en betaalt de werkgever deze niet of maar gedeeltelijk uit? dan moet u binnen 3 maanden nadat de aanzegplicht is ontstaan een verzoekschrift indienen bij de rechter. het is verstandig daarbij een https://www.juridischloket.nl/hoe-we-werken/advocaat-nodig" target="_blank">advocaat in te schakelen. neem hiervoor direct https://www.juridischloket.nl/contact" target="_blank">contact met ons op.


bijvoorbeeld: u heeft een contract met als einddatum 30 november 2016. dan moet de werkgever u uiterlijk 31 oktober 2016 schriftelijk laten weten of uw contract verlengd wordt of niet. de aanzegtermijn begint dan op 31 oktober 2016.


kijk voor de https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/hoe-hoog-is-de-vergoeding-als-mijn-werkgever-zich-niet-aan-de-aanzegtermijn-houdt" target="_blank">berekening vergoeding aanzegtermijn op de site van de rijksoverheid.

wat gebeurt er als de werkgever mij niet laat weten of het contract verlengd wordt ?










soms laat de werkgever u niets weten over wat er met uw contract gebeurt. in dat geval is het verstandig om te blijven doorwerken. blijft u doorwerken na afloop van uw tijdelijk contract? dan wordt uw tijdelijk contract 'stilzwijgend' verlengd. het contract blijft doorlopen onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde duur. de duur van het verlengde contract is niet langer dan 1 jaar.


stel: u had een contract voor 6 maanden en de werkgever laat u niets weten. dan heeft u weer een contract voor 6 maanden met dezelfde afspraken uit uw vorige contract.


heeft u meerdere tijdelijke contracten gehad? dan heeft u mogelijk recht op een https://www.juridischloket.nl/werk-en-inkomen/arbeidscontract-en-werktijden/wanneer-vast-contract" target="_blank">vast contract.

bron : juridisch loket .