Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 04-02-2017 09:21:46
Huishouden & Energie

Mag ik hogere temperatuur eisen van eneco?

Misschien iets te recht voor z'n raap, maar zit het niet tussen de oren? u bent een situatie gewend, maar deze is nu aangepast. uw woning wordt netjes verwarmd tot een zeer behagelijke temperatuur. in de nieuwe situatie wordt zuiniger gestookt waardoor met een veel lagere stooktemperatuur toch dezelfde warmte binnenkomt. dit is dus een enorme besparing.

dat u de warmte anders ervaart is vreemd te noemen. 22 graden in het ene huis is hetzelfde als 22 graden in het andere huis. maar wie zegt dat het 22 graden is? heeft u een termometer hangen, of geeft de installatie aan dat er 22 graden binnenkomt? nogmaals, droge lucht is beter te verwarmen dan vochtige lucht. als er 22 graden wordt afgegeven door de radiatoren en u ventileerd niet kan de radiator echt niet de kamer verwarmen.

ander 'probleem' van u, zeg ut, als u lange tijd op de bank zit dat het kouder aanvoelt. ook al is het 30 graden, als u voor lange tijd stil zit voelt het vanzelf kouder aan. dat heeft ook niets met de temperatuur in uw huis te maken, maar met de gevoelstemperatuur.

ik hoor u alleen maar zeggen dat het aan eneco ligt, maar onderbouwen doet u niet. er zijn verschillende tips gegeven, maar u blijft maar op eneco afgeven. als u toch al zo zeker bent van uw zaak, waarom hier dan de vraag stellen?