Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miekertje - 06-02-2017 18:11:26
Geldzaken & Recht

Kvk persoonsgegevens zijn niet beveiligd? nuon verkoper aan de deur met mijn gegevens!

D.d. 1 februari 2017 zoemde mijn intercom. een damesstem beneden zei: "ik ben van gas en licht." ik vroeg van welk bedrijf.
ik ben zelf bij eneco en merkte niets van eventuele problemen; waarom kwam er nu iemand aan de deur? de dame antwoordde niet maar herhaalde dat ze van gas en licht was. zweef dan maar naar boven, dacht ik daarom. ik was verbaasd. 
voor mij verscheen toch iemand van vlees en bloed, ik dacht al.

ze meldde dat ik het juiste tarief niet betaalde. ik zag al de naam nuon op haar tablet staan en zei dat ik geen contract bij nuon heb.
"ja, dat weet ik" zei het pedante dametje en tikte opnieuw met een gemanicuurde glitternagel op de tablet. nogmaals herhaalde ik dat ik geen contract bij haar bedrijf heb. "ja, maar u betaalt het juiste tarief niet" herhaalde ze koppig.
"weet u dan wat het juiste tarief is?" vroeg ik. "dat lijkt me sterk. mevrouw, ik ga weer verder, er is iemand in mijn huis bezig, ik heb helaas geen tijd. prettige middag verder. een lelijke frons op het gezicht van de overigens mooie dame was mijn beloning.

ik hoorde van mijn vriend dat men bij nuon afgerekend schijnt te worden op het aantal contracten dat men af probeert af te sluiten. vandaar die lelijke blik die ik toegeworpen kreeg.

ik heb ook al eens een "heer" aan de deur gehad, die cynische opmerkingen maakte omdat ik niet snel genoeg opendeed. deze agressieve manier van verkopen staat me geheel niet aan. en waarom komen ze aan de deur? omdat ze door het bel-me-niet-register worden geweigerd.

hondsbrutaal en een onsympathieke manier van doen.