Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dokun
dokun - 15-02-2017 13:28:23
Geldzaken & Recht

Waarom is melk in de winkel zo duur?

Melk in de winkel duur...???  nou dat is echt grote onzin!

melk is juist veel en veel te goedkoop in de winkels. je kunt vele soorten melk kopen in de supermarkt die onder de €1 per liter kost. 

als u gewoon eerlijke diervriendelijke melk gaat kopen (dus melk waar u een eerlijke prijs voor betaald en waarbij de koeien op een zo diervriendelijke maner gehouden worden als mogelijk is) kost 1 liter melk tussen de €1,60 en €2. dat is niet een hoge prijs maar gewoon een prijs waarbij de boer een normale eerlijke vergoeding krijgt zonder afhankelijk te zijn van subsidies!

wij kopen alleen melk die direct van de boer komt. alleen van boeren die de koeien op een diervriendelijke zo natuurlijk mogelijke manier houden. die laten wij gewoon (gratis) thuisbezorgen door bv hofweb en of willemendrees. kwa smaak en structuur lijkt die melk ook helemaal niet op het witte waterachtige spul dat ze verkopen in de supermarketen en dat ze melk noemen. melk is niet wit, melk is gelig. supermarktmelk wordt wit gemaakt door er een aantal stoffen uit te halen. dat zijn juist de stoffen die melk melk maken.

zelfde geldt voor alle zuivelproducten incl kaas en boter. kent u nog de roomboter van "vroeger".?  die is ook nog steeds te koop (voor ongeveer €2,50 per 250gram) alleen niet in de supermarkt. vanille vla direct van de boer is ook een belevenis die de supermarkt u niet kan geven.

ja dan moet je wel tussen de €1,60 en de €2 betalen voor 1 liter volle melk.

ook kunt u kijken of u in een gebied woont waar er een boerderij is die melk aan particulieren verkoopt. u zult versteld staan wat voor lekkere smaken en geuren deze melk heeft.