Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 19-02-2017 13:49:51
Garantie & Verzekeringen

Beoordeling van remmen met een automaat

@clardeij,

rij al decennia auto's met een automaat.
het rijden met een automaat bestaat niet alleen uit "gasgeven" en "remmen". (al was dat in mijn jonge jaren wel het geval)
tussen "gasgeven" en "remmen" zitten echter vele mogelijkheden om de snelheid van de auto terug te brengen zonder dat het rempedaal behoeft te worden gebruikt.
als u goed anticipeert op de situatie op de weg dan kunt u, als er afgeremd moet worden, het gas gedeeltelijk of geheel loslaten. de auto zal dan op de motor afremmen en zal tijdens het verminderen van de snelheid ook automatisch terugschakelen zodat er optimaal van het afremmende vermogen van de motor gebruik wordt gemaakt.
pas op het laatste moment hoeft het rempedaal pas gebruikt te worden om de auto volledig tot stilstand te brengen, maar hiervoor is echt geen krachtige remming noodzakelijk.
maak gebruik van het gemak welke een automatische versnellinsbak u biedt (kan bieden), gebruik alleen uw rechtervoet en laat de linker altijd buitendienst ;-))
maak zoveel als mogelijk is gebruik van alleen het gaspedaal door met het gas te spelen bij zowel het optrekken, het rijden en bij het vaart verminderen / afremmen.
ga het e.e.a. eens oefenen op een rustige weg en (probeer) te voelen hoeveel u met alleen het gebruik van het gaspedaal kunt bereiken.