Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 21-02-2017 20:32:31
Garantie & Verzekeringen

Verhoging premie verzekering bij contract van 4 jaar

Hallo mir1980 , 

de voorwaarden : 


wanneer kunnen wij de premie of de voorwaarden aanpassen? het kan voor ons nodig zijn dat wij de premie en/of de voorwaarden van uw verzekering veranderen.
bijvoorbeeld door de premie te verhogen of de vergoeding aan te passen of te beperken. dat doen we dan bij alle verzekeringen van eenzelfde soort. we kunnen de premie en/of voorwaarden veranderen bij verlenging of tussentijds. wanneer we dat doen, sturen we u daarover van tevoren een brief of een e-mail.
aanpassing bij verlenging van uw verzekering wanneer uw verzekering verlengd wordt, kunnen wij de premie en/of voorwaarden veranderen. wij houden hierbij rekening met de actuele leeftijd, soort, het ras en het volgroeide gewicht van uw huisdier.
de veranderingen gaan dan in op de eerste dag van het nieuwe verzekeringsjaar.
index
het centraal bureau voor de statistiek (cbs) berekent ieder jaar voor consumenten een prijsindexcijfer.
dit cijfer kunnen wij gebruiken om uw premie voor het jaar daarna te berekenen.


aanpassing tijdens de loop van de verzekering .


1. het is in ieders belang dat wij onze verplichtingen uit deze verzekering in de toekomst ook kunnen (blijven)
nakomen. in bijzondere gevallen kan het nodig zijn dat wij tussentijds de premie en/of voorwaarden voor al onze verzekerden van deze verzekering veranderen.
soms kan een verandering namelijk niet wachten tot de verzekering verlengd wordt. bijvoorbeeld omdat dat zeer ernstige financiële gevolgen voor ons zou hebben of omdat wetgeving ons daartoe verplicht.
dat zijn situaties waarvan wij nu nog niet kunnen inschatten of ze zich voordoen. wij zorgen ervoor dat we de verandering in de premies en/of de voorwaarden zo beperkt mogelijk houden.


2. wij kunnen ook alleen bij uw verzekering tussentijds de premie en/of voorwaarden veranderen. dit doen wij als u (te) veel schade meldt of als de risico’s die u loopt, veranderen.


3. wanneer we tussentijds de premies en/of voorwaarden aanpassen, dan laten wij u dat vanzelfsprekend altijd van tevoren weten.per brief of e-mail leggen we u dan precies uit waarom we de tussentijdse verandering nodig vinden , wat we veranderen en wanneer die verandering ingaat  
bent u het niet eens met de veranderingen? dan kunt u de verzekering stoppen. dat doet u door ons een brief of e-mail te sturen waarin u zegt dat u de verzekering wilt stoppen. u moet dit doen binnen dertig dagen na de datum waarop de veranderingen zouden ingaan. uw verzekering stopt dan op die datum. stuurt u ons geen brief of e-mail binnen deze termijn van dertig dagen? dan gelden de veranderingen ook voor u.
 
u kunt uw verzekering niet altijd stoppen als er iets verandert .


u kunt uw verzekering niet stoppen als:
1. wij de premie en/of de voorwaarden moeten veranderen omdat er iets verandert in de wet of rechtspraak;
2. de verandering een wijziging van de premie en/of uitbreiding van de dekking inhoudt;
3. de verandering veroorzaakt wordt door het jaarlijks aanpassen van de leeftijd (bij honden en katten) en het
volgroeid gewicht bij honden;
4. de verandering het gevolg is van de jaarlijkse indexering.