Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

63
63 - 22-02-2017 13:06:55
Geldzaken & Recht

Laatste aanmaning oddie

Goedendag,

ik zit in het zelfde oddie debakel.
gisteren de laatste aanmaning binnen gekregen, post waar ik net als sommigen hier onzeker van word!!
ik heb gisterenavond laat nog gereageerd op de brief en geciteerd uit eerdere antwoorden dat we juridisch gezien geen oveeenkomst hebben en dat ik daarom niet voornemens ben de €99,00 te betalen.
volgens mij hebben ze kant en klare brieven paraat want binnen 10 uur kwam deze mail.


consumentenbond heeft u ingelicht over de algemene informatie die gelden bij koop op afstand. echter heeft consumentenbond geen inzage op onze diensten, zoals eerder vermeld, gelden er aanvullende regels betreft gemengde overeenkomst. 
 
zoals vermeld in de bevestigingsmail en tijdens het gesprek, is uw account u actief verzonden. 
dus deze hoeft u niet te activeren. 
 
tevens is schriftelijke bevestiging verplicht bij abonnementen. 
het is niet verplicht bij een gemengde overeenkomst. deze regels kunt u nalezen via http://www.acm.nl/" target="_blank">www.acm.nl
 
is het schriftelijkheidsvereiste altijd van toepassing? (bron http://acm.nl/" target="_blank">acm.nl) 

het vereiste van schriftelijkheid geldt in een aantal situaties niet. deze zijn: 

• bij verlenging van bestaande overeenkomsten die betrekking hebben op het geregeld verrichten van diensten of tot het geregeld leveren van elektriciteit, gas, water of stadsverwarming, 
• bij gemengde overeenkomsten die via telefonische verkoop tot stand komen; 
zie https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoopmethode/consumentenregels/specifieke-regels-voor-telemarketing/" target="_blank">https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/verkoopmethode/consumentenregels/specifieke-regels-voor-telemarketing/
 
gemengde overeenkomsten (bron http://acm.nl/" target="_blank">acm.nl 

met gemengde overeenkomst worden overeenkomsten bedoeld die gaan over de levering van producten en het verrichten van diensten. bijvoorbeeld de aankoop van een keuken die ook geplaatst wordt. of de aankoop van een mobiele telefoon in combinatie met een telefoonabonnement. 
 
tevens willen wij u verwijzen naar onze algemene voorwaarden van oddie bv (artikel 3.12 en 3.13) om gebruik te kunnen maken van de diensten van oddie bv dient u uw aankoopbewijzen te bewaren in de duurzame gegevensdrager welk wij u zullen aanleveren na betaling.  er is dus sprake van een dienst en product (gemengde overeenkomst). zodoende is schriftelijke bevestiging niet van toepassing. 
 
zoals u kunt lezen hebben wij gehandeld conform de regels en voldoen wij aan de gestelde voorwaarden voor een gemengde overeenkomst. 
 
gezien wij in onze recht staan, en hebben gehandeld volgens de wet, verzoek ik u het openstaande bedrag per ommegaande te voldoen. 
 
mocht u toch bij uw standpunt willen blijven is dat uw vrije keuze. echter zal de procedure verder lopen en bent u verantwoordelijk voor de bijkomende extra kosten zoals buitengerechtelijke kosten.