Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 25-02-2017 11:56:40
Winkels & Webshops

Ik erger mij aan harde muziek in alle winkels. jullie ook?

Achtergrond van de achtergrondmuziek ... autisme ontbreekt in ieder eisenpakket.

er staat hier echter niet zómaar en toevallig een radiomuziekje aan, maar marketeers hebben (vaak per winkelketen) een aan de doelgroep aangepast achtergrondmuziekjes bewust samengesteld, zoals het in sommige ketenwinkels ook altijd hetzelfde ruikt d.m.v. een bewuste bijmenging van een uitgekiende 'winkelgeur', de verlichting héél bewust is 'gecomponeerd' en/of de temperatuur aan de gewenste sfeer wordt vastgelegd.

het kan gebeuren, dat u (soms) dus niet tot de aangepeilde doelgroep hoort, maar óók, dat u het geluid, de geur, het licht of de temperatuur wat extremer of tenminste ànders waarneemt. de werknemers hebben hier óók een taak om hun eigen werkomgeving acceptabel te maken en een tool om overdadigheden te kunnen dempen. ik erger me wèl aan de jaarlijkse kerstliedjes die overal rondtingelen tot zèlfs in de openbare ruimtes toe en betwijfel of dit überhaupt enig koopeffect kan uitlokken. mogelijk betreft het een algemene sfeercreëring zonder effecten voor een bepaalde winkelketen.

conclusie: deze 'oorverdovende' winkelketens gaan mijden of uw sensibiliteit met de huisarts bespreken, die mogelijk tot dezelfde conclusie zal komen. ik vond de opmerking m.b.t. internet-winkelen óók een goede oplossing. kopen tijdens het luisteren van de eigen favoriete muziek in een aangename geluidssterkte, huisgeur, lichtsterkte en/of warmte.

u heeft dus helemaal gelijk, dat er met autisme/overgevoeligheden momenteel géén rekening gehouden wordt ... de enige oplossing is om binnen de betroffen groep, gezamenlijk méér aandacht hiervoor te gaan vragen. uw bijdrage hoort hier óók bij. mijn bijdrage is: http://www.metronieuws.nl/xl/2016/04/zo-ziet-de-wereld-eruit-als-je-autistisch-bent" target="_blank">een filmpje met uitleg